Πως να ξεκινήσετε το τρέξιμο με καροτσάκι με ασφάλεια και ευχαρίστηση!

Πως να ξεκινήσετε το τρέξιμο με καροτσάκι με ασφάλεια και ευχαρίστηση!

30. 9. 2022 26 λεπτά ανάγνωσης

Είστε λάτρης του τρεξίματος και ταυτόχρονα νέα μαμά; Συλλέξτε χιλιόμετρα τρεξίματος με ένα μικρό φιλαράκι σε καροτσάκι! Πώς και πότε να ξεκινήσετε, τι πρέπει να προσέξετε και μπορείτε να χάσετε βάρος;

Επιτέλους! Επιστροφή στο τρέξιμο και με την παρέα ενός μικρού φίλου. Πρώτα απ' όλα, να θυμάστε ότι το τρέξιμο με ένα καροτσάκι είναι αρκετά δύσκολο! Φυσικά και είναι, σπρώχνετε μερικά επιπλέον κιλά μπροστά σας. Αλλά μην ανησυχείτε, σας έχουμε συμβουλές για να κάνετε τα κοινά σας τρεξίματα ευχάριστα και, πάνω απ' όλα, ασφαλή. Σε τι θα εστιάσουμε στο άρθρο;

 • Πώς να ξεκινήσετε να τρέχετε με ένα καροτσάκι;
 • Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε;
 • Πώς να επιλέξετε ένα καροτσάκι τζόκινγκ;
 • Σωστή τεχνική τρεξίματος;
 • Τι θα ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη;
 • Μπορείτε να χάσετε βάρος κάνοντας τζόκινγκ με καροτσάκι;

Τρέξιμο με καροτσάκι - Πώς να ξεκινήσετε;

 • Γρήγορο περπάτημα - Δοκιμάστε πρώτα το γρήγορο περπάτημα για να συνηθίσετε το καροτσάκι μπροστά σας. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με το κλασικό τρέξιμο. Στη συνέχεια, προχωρήστε σταδιακά σε έναν εύκολο ρυθμό τρεξίματος.
 • Ο συγχρονισμός είναι το κλειδί - Ορισμένα μωρά κοιμούνται με χαρά ενώ τρέχουν, ενώ άλλα θέλουν να κοιτάξουν έξω και να παρατηρήσουν το περιβάλλον τους. Έχετε επίγνωση των αναγκών του παιδιού και προσαρμόστε το χρόνο τρεξίματος στη διάθεσή του.
 • Αφήστε τα ακουστικά στο σπίτι - Για λόγους ασφαλείας, μην παίρνετε τα ακουστικά στα τρεξίματα με το καροτσάκι. Καλύτερα να ακούτε τι συμβαίνει μέσα στο καροτσάκι.
 • Επιλέξτε μια πιο σύντομη διαδρομή - Προσπαθήστε να κινηθείτε γύρω από το σπίτι σε περίπτωση που το φιλαράκι διαμαρτυρηθεί ή κάτι περιπλέκεται. Αν η κατάσταση το επιτρέπει, μπορείτε να τρέξετε τη διαδρομή περισσότερες από μία φορές!

Πότε να τρέξετε με το καροτσάκι για πρώτη φορά;

Αν ανυπομονείτε να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια και να πάτε για τρέξιμο, περιμένετε ένα δευτερόλεπτο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το ελάχιστο όριο ηλικίας για ένα παιδί είναι τουλάχιστον 6 μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα, το μωρό έχει ήδη μια καλύτερη στάση του σώματος, η οποία είναι πολύ σημαντική λόγω των πιθανών κραδασμών κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Πριν από το πρώτο τρέξιμο, συμβουλευτείτε πάντα τον παιδίατρο για να είστε σίγουροι. Αν πραγματικά ανυπομονείτε να ξεκινήσετε να κινείστε, ξεκινήστε σιγά-σιγά μόνοι σας!

Παρακινήστε τον εαυτό σας με μια νέα αθλητική στολή και εξοπλίστε τον εαυτό σας στο Top4Running!

Γυναικεία ρούχα τρεξίματος

Κλασικό καροτσάκι vs. καροτσάκι τζόκινγκ

Για τρέξιμο, ένα καροτσάκι τζόκινγκ είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι σταθερό, ελαφρύ, μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς, έχει μεγαλύτερους τροχούς με σχέδιο για καλύτερη πρόσφυση, έχει αγκράφες ασφαλείας και διαθέτει επίσης χειρόφρενο απευθείας στη λαβή. Αυτό θα προσφέρει στο μωρό σας επαρκή άνεση και ασφάλεια, και εσείς θα μπορείτε να απολαμβάνετε τα χιλιόμετρα που τρέχετε. Ευτυχισμένο μωρό, ευτυχισμένη μαμά! Τα τρίκυκλα είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Κάποια από αυτά μπορούν ακόμη και να συνδεθούν με το ποδήλατο.

Ένα καροτσάκι τζόκινγκ είναι μια μεγάλη επένδυση. Σκεφτείτε κάποιον φίλο σας που πουλάει ένα καροτσάκι ή ελέγξτε διάφορα παζάρια όπου μπορεί να βρεθούν σε καλύτερη τιμή. Ωστόσο, πρόκειται για μια επένδυση που αποδίδει - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καροτσάκι για σπορ αλλά και για κλασικούς περιπάτους. Μπορεί επίσης να διπλωθεί εύκολα, ώστε να μπορείτε να το χειριστείτε εύκολα!

Asics_běžecké_boty_běhání

Τεχνική τρεξίματος όταν τρέχετε με καροτσάκι

Η κίνηση των χεριών είναι πολύ σημαντική και χρήσιμη κατά τη διάρκεια του κλασικού τρεξίματος. Βοηθά στη διατήρηση της σταθερότητας και του ελέγχου κάθε βήματος και κάνει το τρέξιμο πιο αποτελεσματικό. Όταν τρέχετε με καροτσάκι, η τεχνική τρεξίματος αλλάζει και μπορείτε να επιλέξετε τι σας ταιριάζει καλύτερα - Μπορείτε να κρατάτε το καροτσάκι είτε με το ένα χέρι είτε και με τα δύο χέρια.

 • Ενώ κρατάτε το ένα χέρι, βοηθάτε τον εαυτό σας με το άλλο, όπως στο κλασικό τρέξιμο. Συνιστούμε να εναλλάσσετε τα χέρια σας για να αποφύγετε την υπερφόρτωση της μιας πλευράς. Με αυτή τη μέθοδο, είναι σημαντικό να αντιδράτε γρήγορα σε πιθανές αλλαγές στο έδαφος και να έχετε πάντα το καροτσάκι υπό έλεγχο.
 • Στην περίπτωση που κρατάτε το καροτσάκι και με τα δύο χέρια, έχετε μεγαλύτερο έλεγχο του καροτσιού, αλλά μπορεί να εμφανιστεί πόνος στην πλάτη λόγω της σκυφτής στάσης. Προσπαθήστε να μην στηρίζεστε στη λαβή του καροτσιού και να τρέχετε όρθιοι.

Πώς να ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη;

Προσπαθείτε να τρέξετε όρθιοι, εναλλάσσοντας τα χέρια, αλλά η πλάτη σας εξακολουθεί να πονάει. Πώς να βοηθήσετε τον εαυτό σας από τον πόνο;

 • Τρέξτε ακόμη και χωρίς καροτσάκι - Μερικές φορές τρέξτε μόνοι σας χωρίς ένα μικρό μωρό. Αυτό θα ανακουφίσει την πλάτη και τους μυς σας και θα υπενθυμίσει στο σώμα σας την κλασική τεχνική του τρεξίματος. Σκεφτείτε το ως το χρόνο σας για να επικεντρωθείτε μόνο στον εαυτό σας και το σώμα σας.
 • Κάντε διατάσεις - Μπορείτε να επιλέξετε κλασικές διατάσεις, στοιχεία από τη γιόγκα ή ασκήσεις για την κινητικότητα και την ευλυγισία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα στρώμα γυμναστικής και 10 λεπτά από το χρόνο σας.
 • Συμπεριλάβετε προπόνηση δύναμης - Οι μύες της πλάτης υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη και τους σπονδύλους. Αν έχετε τη δυνατότητα, κάντε προπόνηση ενδυνάμωσης μία φορά την εβδομάδα με επίκεντρο τους μύες της πλάτης. Αν μόλις αρχίζετε την προπόνηση με βάρη, ζητήστε τη βοήθεια ενός γυμναστή που θα σας διδάξει τη σωστή τεχνική και θα σας εξηγήσει τις επιμέρους ασκήσεις.

Σε περίπτωση επίμονου πόνου, επισκεφθείτε έναν ειδικό - φυσιοθεραπευτή, ο οποίος θα χαλαρώσει τους δύσκαμπτους μύες και θα σας δώσει συμβουλές για τις κατάλληλες κινήσεις.

TIP: Γνωρίζετε το strollering; Ένας συνδυασμός τρεξίματος και άσκησης με καροτσάκι στον καθαρό αέρα και σε μια ομάδα άλλων μαμάδων. Βρείτε μια ομάδα στην περιοχή σας, φορέστε τα ρούχα σας για τρέξιμο και πηγαίνετε να κινηθείτε!

Protahování_jóga_flexibilita_trénink

Τρέχοντας με καροτσάκι και χάνοντας βάρος

Μπορείτε να χάσετε κιλά μετά τον τοκετό τρέχοντας με καροτσάκι;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ, ΑΛΛΑ...

Με το τρέξιμο, θα αυξήσετε τη θερμιδική σας κατανάλωση και αν αυτή είναι υψηλότερη από τη θερμιδική σας πρόσληψη, θα χάσετε βάρος. Ωστόσο, η θερμιδική κατανάλωση δεν είναι μόνο το τρέξιμο, αλλά περιλαμβάνει πολύ περισσότερα:

 • Βασικός μεταβολικός ρυθμός - Ενέργεια που απαιτείται για τις βασικές φυσιολογικές λειτουργίες (λειτουργία του εγκεφάλου, των οργάνων ή του κανονικού εμμηνορροϊκού κύκλου).
 • Μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας - Η ενέργεια που καταναλώνετε ενώ κάθεστε, ξαπλώνετε ή κοιμάστε.
 • Μεταβολισμός εργασίας - Η ενέργεια που δαπανάτε κατά τη διάρκεια σωματικών δραστηριοτήτων - περπάτημα, τρέξιμο, άσκηση και άλλες δραστηριότητες.

Όπως μπορείτε να δείτε, όχι μόνο η αθλητική δραστηριότητα αποτελεί θερμιδική κατανάλωση. Επιπλέον, ο θηλασμός περιλαμβάνεται επίσης στις ενεργειακές δαπάνες. Είναι πολύ ενεργοβόρος και χάρη στο θηλασμό τα κιλά πέφτουν μόνα τους μετά τον τοκετό. Οπότε ΝΑΙ, το τρέξιμο είναι ένα εργαλείο που θα αυξήσει τη θερμιδική σας κατανάλωση και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αλλά δεν χρειάζεται να εστιάζετε μόνο σε αυτό, ενεργειακή δαπάνη είναι για παράδειγμα το περπάτημα με το καροτσάκι ή οι δουλειές του σπιτιού. Ναι, η καθαριότητα είναι η νέα καρδιολογία!

Εξοπλίστε τον εαυτό σας με τα μπεστ σέλερ του τρεξίματος στο Top4Running!


ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ