SUMMER SALE - Χιλιάδες προϊόντα με έκπτωση έως και 60%ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ
Πώς να επιλέξετε το ιδανικό αθλητικό σουτιέν;

Πώς να επιλέξετε το ιδανικό αθλητικό σουτιέν;

24. 6. 2024 25 λεπτά ανάγνωσης

Το αθλητικό σουτιέν ✅ είναι το απόλυτο όπλο για τις γυναίκες στον αθλητισμό. Εξαιρετικά σημαντικό και ισχυρό.

Τα αθλητικά σουτιέν αποτελούν βασικό μέρος των αθλητικών ενδυμάτων κάθε γυναίκας. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός κλασικού σουτιέν και ενός σουτιέν σχεδιασμένου για τρέξιμο. Ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές μας και βρείτε το κατάλληλο σουτιέν για τις αθλητικές σας δραστηριότητες, με το οποίο θα νιώθετε άνετα και με αυτοπεποίθηση!

Η σημασία ενός αθλητικού σουτιέν

Οι γυναίκες δρομείς αντιμετωπίζουν συχνά μια δύσκολη πρόκληση. Η εύρεση του σωστού αθλητικού σουτιέν δεν είναι εύκολη, αλλά από την άλλη πλευρά, είναι ένα απαραίτητο αθλητικό ρούχο. Ο αντίκτυπος του τρεξίματος και άλλων αθλημάτων προκαλεί στο στήθος συνεχείς κινήσεις και ανασηκώσεις. Αν δεν έχετε ένα σουτιέν με σωστή στήριξη, μπορεί να νιώσετε δυσφορία, πόνο και να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο ακόμη και μακροπρόθεσμων προβλημάτων υγείας. Ένα καλά προσαρμοσμένο αθλητικό σουτιέν ελαχιστοποιεί την κίνηση του στήθους, μειώνει την καταπόνηση των συνδέσμων, προάγει την καλύτερη στάση του σώματος και τελικά ενισχύει την αυτοπεποίθηση!

Θέλω ένα καινούριο αθλητικό σουτιέν

Βασικές παράμετροι του αθλητικού σουτιέν

Όταν επιλέγετε ένα αθλητικό σουτιέν για μεγαλύτερο στήθος, υπάρχουν αρκετές παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπόψη για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη στήριξη και άνεση. Αυτές περιλαμβάνουν:

1) Επίπεδο υποστήριξης

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός αθλητικού σουτιέν. Τα αθλητικά σουτιέν χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την υποστήριξή τους:

Τα μεγαλύτερα στήθη απαιτούν αθλητικό σουτιέν με υψηλή στήριξη ή ενθυλάκωση. Αυτοί οι τύποι παρέχουν ατομική υποστήριξη σε κάθε στήθος, μειώνοντας το δυσάρεστο αναπήδηση και την ανεπιθύμητη κίνηση. Εν ολίγοις, το σουτιέν πρέπει να είναι σταθερό για να κρατάει τους μαστούς κοντά στο σώμα και σε μια θέση.

Θέλω ένα καινούριο αθλητικό σουτιέν

2) Περιφέρεια και μέγεθος cup

Οι ακριβείς διαστάσεις είναι απαραίτητες. Η περίμετρος πρέπει να αγκαλιάζει το στήθος σφιχτά αλλά άνετα, ενώ τα φλιτζάνια πρέπει να αγκαλιάζουν το στήθος χωρίς να απλώνουν. Να θυμάστε ότι τα μεγέθη κάθε κατασκευαστή διαφέρουν ελαφρώς και το μέγεθος ενός κλασικού σουτιέν επίσης δεν είναι κανόνας, αλλά μάλλον οδηγός. Αναφέρεται ότι το κατάλληλο μέγεθος είναι αυτό στο οποίο μπορείτε να βάλετε δύο δάχτυλα κάτω από τις τιράντες και το στρίφωμα χωρίς το σουτιέν να σας πιέζει προς τα κάτω.

Μπορείτε εύκολα να μετρήσετε το ακριβές μέγεθός σας στο σπίτι. Πώς να το κάνετε; Πάρτε τη μεζούρα σας και μετρήστε!

  • Περίμετρος (μέση): μετρήστε γύρω από τα πλευρά, ακριβώς κάτω από το στήθος, χαλαρά και εκπνέοντας. Για ακρίβεια, είναι καλύτερο να αφήνετε και τα δύο χέρια να κρέμονται προς τα κάτω. Αν μετράτε τον εαυτό σας, αφήστε το ένα χέρι να κρέμεται χαλαρά, ενώ το άλλο κάνει τη μέτρηση.
  • Μήκος γύρω από το λαιμό. Αλλά τι είναι το πάνω μέρος; Είναι το πληρέστερο και πιο εμφανές τμήμα του στήθους σας. Αυτό το τμήμα του στήθους μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή ή στο κάτω μέρος - όλοι το έχουμε διαφορετικά. Μετρήστε από το πιο προεξέχον σημείο του δεξιού στήθους σας κατά μήκος του λαιμού σας έως το πιο προεξέχον σημείο του αριστερού στήθους σας.

Ορίστε ένα διάγραμμα! Θα βρείτε μεγέθη από XS έως 2XL. Στα μαύρα μεγέθη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να είναι το τέλειο μέγεθος για εσάς. Εάν το γκρι μέγεθος σας βόλεψε, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με αυτό το μέγεθος, αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο μέγεθος σας ταιριάζει.

Velikosti sportovní podprsenky

3) Ρυθμιζόμενες τιράντες

Τα αθλητικά σουτιέν με ρυθμιζόμενες τιράντες διευκολύνουν την προσαρμογή της εφαρμογής και του επιπέδου στήριξης για μεγαλύτερη ευελιξία.

4) Αναπνευσιμότητα και απορρόφηση υγρασίας

Θα ιδρώσετε όταν τρέχετε, αυτό είναι γεγονός. Γι' αυτό θα πρέπει να επιλέγετε αθλητικά σουτιέν από λειτουργικά υλικά που απορροφούν την υγρασία - στις περισσότερες περιπτώσεις, μίγματα πολυεστέρα, ελαστάνης ή νάιλον. Αυτά θα επιτρέψουν στο σουτιέν να απομακρύνει τον ιδρώτα αντί να τον απορροφά.

5) Συμπίεση

Μια δημοφιλής επιλογή για τις γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος είναι τα σουτιέν που συνδυάζουν συμπίεση (για την ελαχιστοποίηση της κίνησης του στήθους) και ενθυλάκωση (για την υποστήριξη κάθε στήθους ξεχωριστά).

6) Φαρδιά μπανέλα στο κάτω μέρος

Ορισμένα σουτιέν έχουν μπανέλα, άλλα όχι. Η παρουσία του παρέχει πρόσθετη στήριξη και βοηθά στην πιο ομοιόμορφη κατανομή του βάρους του στήθους. Μια αποτελεσματική ζώνη δεν πρέπει να είναι φαρδύτερη από 2,5 cm. Αυτό θα εξασφαλίσει επαρκή στήριξη για το στήθος καθώς και συνολική άνεση. Δοκιμάστε επίσης να σηκώσετε τα χέρια σας ψηλά - το στρίφωμα θα πρέπει ιδανικά να παραμένει στη θέση του και να μην τραβάει προς τα πάνω.

Θέλω ένα καινούριο αθλητικό σουτιέν

Πώς να επιλέξετε το σωστό αθλητικό σουτιέν;

Αν διστάζετε για το ποιο σουτιέν να προσθέσετε στο καλάθι σας, σας έχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

  • Δοκιμάστε διαφορετικά στυλ: η εμπειρική εμπειρία είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να βρείτε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ σουτιέν. Δοκιμάστε διαφορετικά στυλ, τύπους υποστήριξης, μάρκες και δείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα και με τι αισθάνεστε άνετα να τρέχετε. Αυτό το ταξίδι μπορεί να είναι αρκετά μακρύ, αλλά να θυμάστε ότι το συναίσθημα όταν βρείτε το σωστό αξίζει τον κόπο!
  • Δοκιμάστε την υποστήριξη. Σημείωση: μιλάμε για την υποστήριξη λεπτομερώς παρακάτω!
  • Ελέγξτε με άλλες γυναίκες δρομείς. Έχετε φίλους, συναδέλφους ή γνωστούς στην περιοχή σας που επίσης τρέχουν; Ρωτήστε τις! Θα λάβετε αποδεδειγμένες συμβουλές σχετικά με τα σουτιέν και, ποιος ξέρει, μπορεί να βρείτε και το δικό σας ανάμεσά τους.

Ακριβώς όπως τα παπούτσια και τα ρούχα για τρέξιμο, τα αθλητικά σουτιέν χάνουν τη λειτουργία τους με την πάροδο του χρόνου - την ελαστικότητα και τη στήριξη. Η αντικατάσταση συνιστάται κάθε 12 έως 15 μήνες, ανάλογα με την ένταση της χρήσης ή όταν παρατηρείτε σημάδια φθοράς. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, πλύνετε το είτε στο χέρι με χλιαρό νερό είτε στο πλυντήριο στο ευαίσθητο πλυντήριο, μέγιστο στους 30 βαθμούς.

Αρκετή υποστήριξη από το αθλητικό σουτιέν σας

Είναι το βασικό στοιχείο κάθε αθλητικού σουτιέν. Η στήριξή του. Όσο μη ρομαντικό κι αν ακούγεται, το κλειδί της επιτυχίας είναι η ακόλουθη φόρμουλα:

Ένταση της άθλησης + μέγεθος του στήθους σας = υποστήριξη από το σουτιέν σας

Και τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Το ιδανικό μέγεθος αθλητικού σουτιέν και η καλύτερη δυνατή στήριξη καθορίζονται από το συνδυασμό του μεγέθους του στήθους και της έντασης του αθλήματος. Μια επισκόπηση δίνεται στο παρακάτω διάγραμμα:

Doporučené sportovní podprsenky podle sportu a velikosti prsou

Αθλητικό σουτιέν με υψηλή υποστήριξη

Και τέλος, ένα γρήγορο τεστ ικανοποίησης! Απαντήστε σε αυτές τις 5 βασικές ερωτήσεις:

  • Καλύπτει το σουτιέν όλο το στήθος;
  • Παραμένει το στήθος στη θέση του κατά τη διάρκεια της άθλησης;
  • Οι τιράντες τσιμπάνε, πιέζουν ή είναι πολύ χαλαρές;
  • Φοράτε λειτουργικό υλικό;
  • Σας ταιριάζει το σουτιέν;

Αν απαντήσατε ναι 5 φορές, είστε πολύ κοντά στο τέλειο αθλητικό σουτιέν!

 


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ