Παπούτσια τρεξίματος κατάλληλα για δρόμο και μονοπάτι

Παπούτσια τρεξίματος κατάλληλα για δρόμο και μονοπάτι

10. 11. 2022 17 λεπτά ανάγνωσης

Τρέχετε στην πόλη και σε δασικά μονοπάτια; Έχουμε συμβουλές για εσάς σχετικά με τα παπούτσια τρεξίματος που είναι κατάλληλα για δρόμο και μονοπάτια. Απολαύστε το τρέξιμο των χιλιομέτρων σας οπουδήποτε!

Δρόμος και μονοπάτι. Δύο διαφορετικές επιφάνειες που χωρίζουν τον κόσμο του τρεξίματος σε δύο πλευρές. Πρώτα απ' όλα, ας μιλήσουμε για τις βασικές πτυχές και τις διαφορές μεταξύ των παπουτσιών δρόμου και των παπουτσιών μονοπατιού.

Παπούτσια τρεξίματος δρόμου

 • Ομαλό μοτίβο στη σόλα
 • Υψηλό επίπεδο απορρόφησης
 • Πολύ μικρό βάρος
 • Χρήση πλακών άνθρακα για μεγαλύτερη ταχύτηταSmooth pattern on the sole

Παπούτσια για τρέξιμο σε μονοπάτια

 • Δυνατή συγκράτηση στη σόλα για την καλύτερη πρόσφυση σε δύσκολα εδάφη
 • Μικρότερη αντικραδασμική προστασία για να διατηρείται η επαφή με την απρόβλεπτη επιφάνεια
 • Πιο ανθεκτική κατασκευή και ελαφρώς αυξημένο βάρος

Μπορώ να τρέξω με τα ίδια παπούτσια σε άσφαλτο και σε έδαφος;

Λόγω των μεγάλων διαφορών μεταξύ δρόμου και μονοπατιού, να έχετε κατά νου ότι είναι πάντα καλύτερο να επενδύετε και στους δύο τύπους παπουτσιών - παπούτσια δρόμου και επίσης παπούτσια μονοπατιού. Μπορείτε να επιλέξετε τη χρυσή τομή, αλλά αυτό θα γίνει εις βάρος της άνεσης, της σταθερότητας, της ταχύτητας, αλλά και της ταχύτερης φθοράς του παπουτσιού.

Θέλετε ακόμα ένα μόνο παπούτσι με το οποίο θα τρέχετε στο δρόμο αλλά και στο μονοπάτι; Έχουμε μερικές συμβουλές για εσάς σχετικά με συγκεκριμένα μοντέλα για να έχετε το καλύτερο και από τους δύο χώρους.

1. Craft CTM Ultra Carbon 

Με την πρώτη ματιά, ένα τυπικό παπούτσι δρόμου. Μεγάλο στρώμα απορρόφησης, διαπνέον επάνω μέρος και πλάκα άνθρακα. Αλλά υπάρχει μια έκπληξη! Χάρη στην πιο δυναμική πρόσφυση της σόλας στο στυλ του gravel running, προσαρμόζεται επίσης σε πιο εύκολο έδαφος - για παράδειγμα, πλακόστρωτα δασικά μονοπάτια ή επιφάνειες με χαλίκι. Το στρώμα απορρόφησης έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χάνει τη δυναμική του στο δρόμο και ταυτόχρονα να παρέχει επαρκή σταθερότητα στο έδαφος.

Άνδρες Γυναίκες

Craft_CTM_Ultra_Carbon_2

 

2. Salomon Pulsar

Είτε κάνει κρύο, είτε βρέχει, είτε χιονίζει, είτε έχει παγετό, το Salomon Pulsar θα σας κρατήσει σε εγρήγορση. Ορισμένα μοντέλα αυτής της συλλογής διαθέτουν μεμβράνη Gore-Tex. Και τι σημαίνει στην πραγματικότητα η μεμβράνη Gore-Tex; Περιέχει μικροπόρους που είναι αρκετά μικροί ώστε να αντανακλούν την υγρασία, αλλά αρκετά μεγάλοι ώστε να απομακρύνουν τον ιδρώτα από το παπούτσι. Εν ολίγοις, δεν θα βραχείτε και ταυτόχρονα το πόδι σας δεν θα ιδρώνει μέσα στο παπούτσι. Είναι προσαρμοσμένα σε κάθε έδαφος και επίσης μπορείτε να τα φορέσετε στο δρόμο χάρη στο ρηχό σχέδιο και τη σόλα All Terrain Contagrip®.

Men Women

Salomon_Pulsar_Trail_Gore-Tex

 

3. Altra Outroad

Τα παπούτσια Altra φημίζονται για το πλάτος τους και σας προσφέρουν άνεση σε κάθε χιλιόμετρο. Αν και το μοντέλο Outroad ανήκει επίσης στην κατηγορία trail, μπορείτε να λάμψετε με αυτό και στο δρόμο. Η πρόσφυση εξασφαλίζεται από τη σόλα MaxTrac™, η οποία υπόσχεται ανθεκτικότητα στο μονοπάτι αλλά και στην άσφαλτο.

Άνδρες Γυναίκες

Altra_Outroad

 

4. Salomon Ultra Glide

Η Salomon απλά ροκάρει! Άλλα παπούτσια trail προσαρμόζονται σε διάφορες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένου του δρόμου. Δεν έχουν τόσο δυναμική πρόσφυση και, χάρη στην τεχνολογία Profeel Film, εξασφαλίζουν βέλτιστη πρόσφυση σε υγρές, πετρώδεις και δασικές επιφάνειες. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα παπούτσια τρεξίματος μπορούν επίσης να αποτελέσουν μια εξαιρετική επιλογή για χειμερινές διαδρομές ή για τρέξιμο σε ελαφριά βροχή.

Άνδρες Γυναίκες

Salomon_Ultra_Glide

 

5. Mizuno Wave Daichi 

Παπούτσια για μονοπάτια, αλλά μπορείτε να ξεπεράσετε χιλιόμετρα ακόμα και στο δρόμο με αυτά. Και αυτό χάρη στη λιγότερο δυναμική πρόσφυση της σόλας τους και το μικρό τους βάρος. Επιπλέον, ο αφρός EVA εξασφαλίζει αυξημένη σταθερότητα χωρίς να θυσιάζεται η αντικραδασμική προστασία.

Άνδρες Γυναίκες

Mizuno_Wave_Daichi_7

 

 

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν παπούτσια για μονοπάτια με μικρότερη πρόσφυση στη σόλα. Γιατί; Αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός μεταξύ δρόμου και μονοπατιού. Και υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους:

 • Χάρη στο μοτίβο στη σόλα, τα παπούτσια trail έχουν καλύτερη πρόσφυση από τα παπούτσια δρόμου
 • Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτά σε ξηρό και χειμερινό καιρό
 • Διαθέτουν βέλτιστα στοιχεία απορρόφησης που μειώνουν τις κρούσεις όταν τρέχετε σε σκληρή επιφάνεια
 • Είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά, αλλά ταυτόχρονα είναι ελαφριά

Στο τέλος, έχουμε μερικές συμβουλές για εσάς, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν κατά την επιλογή. Απαντήστε στην ερώτηση σε ποια επιφάνεια τρέχετε πιο συχνά. Αν τρέχετε κυρίως σε έδαφος και περιστασιακά στο δρόμο, επιλέξτε παπούτσια για μονοπάτια. Αν συμβαίνει το αντίθετο και περιστασιακά περνάτε μέσα από δάσος, πάρτε παπούτσια δρόμου.

Ρίξτε μια ματιά στα παπούτσια δρόμου και μονοπατιών στο Top4Running και επιλέξτε!

Παπούτσια δρόμου Παπούτσια trail

Δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο παπούτσι; Μην ανησυχείτε, δοκιμάστε το Shoe Finder ή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, οι ειδικοί μας στο τρέξιμο θα σας δώσουν συμβουλές!

 

 

 


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ