Πιο ψηλά, πιο μακριά, πιο γρήγορα: Πώς να επιλέξεις καρφιά στίβου

Πιο ψηλά, πιο μακριά, πιο γρήγορα: Πώς να επιλέξεις καρφιά στίβου

23. 12. 2021 7 λεπτά ανάγνωσης

Πολλά έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην ανάπτυξη των παπουτσιών τρεξίματος. Τελευταία, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η περαιτέρω ανάπτυξη των καρφιών είναι επίσης το θέμα συζήτησης στην πόλη. Υπάρχουν φήμες σε διάφορα εμπορικά περιοδικά σχετικά με το ποιο μοντέλο φέρνει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε διάφορες αποστάσεις. 

Πολλά έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην ανάπτυξη των παπουτσιών τρεξίματος. Τελευταία, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η περαιτέρω ανάπτυξη των καρφιών είναι επίσης το θέμα συζήτησης στην πόλη. Μήπως ο Karsten Warholm έχει ένα πλεονέκτημα, τρέχοντας ένα μυθικό ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια με καρμπόν καρφιά; Ή μήπως η επίδραση του τραμπολίνου των Spikes Nike Air Zoom Maxfly δίνουν πολύ μεγαλύτερο πλεονέκτημα?  Υπάρχουν φήμες σε διάφορα εμπορικά περιοδικά σχετικά με το ποιο μοντέλο προσφέρει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε διάφορες αποστάσεις.

Spikes 1

Ειδικά ως σπρίντερ ή άλτης, το τέλειο καρφί για την ημέρα του αγώνα σου δεν θα πρέπει να είναι το παπούτσι της επιλογής σου για τις συνεδρίες τρεξίματος. Σίγουρα, οι νέες τεχνολογίες σου δίνουν ένα πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό, αλλά είναι απίστευτη καταπόνηση για τα πόδια και τις αρθρώσεις σου να τρέχεις με αυτά τα σούπερ ελαφριά καρφιά με εξαιρετικά σκληρή σόλα. Θέλεις να περάσεις τη σεζόν χωρίς τραυματισμούς; Η επιλογή των σωστών παπουτσιών στις προπονήσεις σου παίζει σημαντικό ρόλο..

Spikes 2

Το σώμα σου θα σε ευχαριστεί μακροπρόθεσμα αν χρησιμοποιείς ένα παπούτσι με λιγότερο σκληρή σόλα στις προπονήσεις σου.

Εάν έχεις συνεδρίες ταχύτητας στον στίβο, αλλά εξακολουθείτε να κάνετε μεγάλο όγκο, η επιλογή ενός μαλακότερου καρφιού είναι η καλύτερη επιλογή. Απλά αναζήτησε all-rounders ή καρφιά μεσαίων αποστάσεων στο κατάστημα Top4Running, όπως το Asics Hyper LD 6, το adidas distancestar ή το Nike Zoom Rival D 10. Με αυτά, μπορείς να προσθέσεις ταχύτητα στις προπονήσεις σου και να δουλέψεις ταυτόχρονα την τεχνική του τρεξίματός σου, χωρίς να καταπονήσεις πολύ τα πόδια σου.

Χρησιμοποίησε τα αγωνιστικά σου καρφιά μόνο ακριβώς πριν από την έναρξη της σεζόν. Έχεις μόνο μία ή δύο σημαντικές διαδρομές στο πρόγραμμα σήμερα;  Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να φορέσεις αυτά τα σκληρά αγωνιστικά καρφιά και να τα συνηθίσεις. Το όνομα τα λέει όλα, θα πρέπει να είναι τα καρφιά σου για την αγωνιστική ημέρα!

Spikes 3

ZOOM JA FLY 3
nike
evoSPEED Tokyo Future FASTER+ 2
puma
ADIZERO PRIME SP 3 STRUNG
adidas
Νέο
ZoomX Dragonfly
nike
Air Zoom Victory Eliud Kipchoge
nike
METASPEED SP
asics
METASPEED MD
asics
evoSPEED Long Jump NITRO 2
puma
evoSPEED Sprint NITRO 2
puma
evoSPEED 400 NITRO 2
puma
Προηγούμενο
Επόμενο