Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Η ιστορία μου - από τον Yassin Bouih

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Η ιστορία μου - από τον Yassin Bouih

21. 12. 2022 13 λεπτά ανάγνωσης

Μια χρυσή σκυτάλη που θα μείνει στην καρδιά μου. Από τις προπονήσεις στους αμπελώνες μέχρι τη συγκίνηση να τραγουδάς για πρώτη φορά τον εθνικό ύμνο στο βάθρο- να έρχεσαι πιο κοντά στους Ευρωπαίους.

Αγάπη και μίσος για το cross-country

Για μένα, οι αγώνες ανωμάλου δρόμου ήταν πάντα σαν εκείνο το πιάτο που δεν θέλεις να φας όταν είσαι νέος, αλλά οι γονείς σου θέλουν να το φας γιατί είναι υγιεινό.
Ποτέ δεν τους αγάπησα, αλλά ήξερα ότι οι αγώνες κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα με έκαναν να είμαι πιο δυνατό το καλοκαίρι!
O ανώμαλος δρόμος μπορεί να σε διδάξει τι σημαίνει πραγματική προσπάθεια, θυσία και προσαρμοστικότητα.
Παρόλο που η προσπάθεια είναι τεράστια, πάντα με διαμόρφωναν σωματικά και ψυχικά, βοηθώντας με να τελειώσω τη χειμερινή προπόνηση με τον καλύτερο τρόπο.
Yassin Bouih

Οι προπονήσεις μου στους αμπελώνες της Reggio Emilia

 

Τα τελευταία δύο χρόνια προπονούμαι τη χειμερινή περίοδο στους αμπελώνες του Μπορζάνο, στην επαρχία Ρέτζιο Εμίλια. Πρόκειται για ένα πολύ τεχνικό έδαφος με λάσπη, λόφους και στροφές σε αμπελώνες.
Σε αυτή τη διαδρομή, χρησιμοποιώ πάντα καρφιά και χάρη στο Nike ZoomX Dragonfly νιώθω πιο σταθερός και ασφαλής.
Ήξερα ότι η διαδρομή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cross Country της Venaria Real είναι γεμάτη από αντίστοιχους λόφους και πλαγιές, επομένως η προπόνηση στο Μπορζάνο ήταν πολύ βοηθητική.

Αγόραστε τα Nike ZoomX Dragonfly

 

11 Δεκεμβρίου: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μικτή σκυταλοδρομία 4x1500μ.


Ξέραμε ότι είχαμε μια δυνατή ομάδα, επειδή οι συναθλητές μου Pietro, Gaia και Federica είναι σίγουρα από τους ισχυρότερους δρομείς μεσαίων αποστάσεων στην εθνική μας ιστορία.
Γνωρίζαμε ότι το τρέξιμο στην έδρα μας θα ήταν συναρπαστικό και δεσμευτικό
Αλλά κανείς μας δεν περίμενε ποτέ χρυσό μετάλλιο, τόσο λόγω προλήψεων όσο και επειδή οι χώρες του σταυρού είναι πάντα ένα μυστήριο, είναι αδύνατο να προβλέψεις τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας του αγώνα!
Όταν αναπολώ τον αγώνα ακόμα ανατριχιάζω, τόσο όταν σκέφτομαι τα πόδια των συναθλητών μου όσο και τα δικά μου...
Οι επευφημίες του κοινού ήταν καταπληκτικές, σαν ένα είδος ώθησης από την αρχή της διαδρομής μέχρι τη γραμμή του τερματισμού!
Το να βλέπω τη συμπαίκτριά μου Γαία στα τελευταία μέτρα ήταν σαν να παγώνει ο χρόνος! Η ομαδική αγκαλιά μετά τον τερματισμό ήταν μια υπέροχη ανταμοιβή για όλες τις θυσίες που έγιναν στους αμπελώνες!

 

Μικρές αλλά αξέχαστες στιγμές

Υπήρχαν πολλές λεπτομέρειες που έκαναν τα πάντα αξέχαστα.
Ο κόσμος φώναζε τα ονόματά μας, καπνογόνα, αφίσες, η συγκίνηση του πατέρα μου που ανέμιζε την εθνική σημαία, το τρέξιμο στην αίθουσα των αμαξών του La Venaria Reale... αυτές ήταν μικρές αλλά αξέχαστες στιγμές!
Η συγκίνηση στα μάτια των παιδιών μετά τον αγώνα, που έρχονταν σε εμάς ζητώντας μας μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, είναι αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ! Ίσως επειδή πριν από λίγο καιρό ήμουν κι εγώ ένα από αυτά τα παιδιά. Η αποστολή μου είναι να περάσω το μήνυμα ότι με εργατικότητα και αφοσίωση μπορείς να κάνεις τη διαφορά και να αλλάξεις τα πράγματα.
Yassin Bouih European Cross Country Champion

L'Italia chiamò" ο ήχος του ιταλικού εθνικού ύμνου που δεν θα ξεχάσω ποτέ

Το όνειρο κάθε παιδιού που ξεκινά την πορεία του στον αθλητισμό είναι να έχει την ευκαιρία να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο όρθιο στην υψηλότερη θέση του βάθρου.
Το να το κάνεις αυτό μπροστά στο κοινό της πατρίδας σου, με την οικογένειά σου, τους φίλους σου και τον προπονητή σου,  είναι το κερασάκι στην πιο όμορφη τούρτα.
Όταν ήμουν παιδί μισούσα να τρώω ψάρι, ακόμα και αν οι γονείς μου με ανάγκαζαν να το κάνω, μετά άρχισα να το συμπεριλαμβάνω στη διατροφή μου και να καταλαβαίνω τη σημασία του! Η διαδρομή ανωμάλου δρόμου σημαίνει πολλή προσπάθεια, και προπόνηση σε κρύες θερμοκρασίες και λόφους αλλά ορκίζομαι, θα αποδώσει! Αυτά είναι τα λόγια ενός πρωταθλητή Ευρώπης στο Cross Country, ο οποίος κάποτε μισούσε το cross-country.


Ανακαλύψτε τα αγαπημένα προϊόντα ενός Πρωταθλητή 


από τον Yassin Bouih, πρεσβευτή της Nike - Top4Running και αθλητή της Εθνικής Ιταλικής Ομάδας T&F
© Chiara Montesano , Paolo Codeluppi - CPstudio


ΑΓΩΝΕΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ